top of page
image6_edited.jpg

הסורקים כיום בעלי ראש (ידית) סריקה שהוא החלק שסורק את חלל הפה, גודלו דומה למברשת חשמלית. ראשי הסריקה הם קלים ומאפשרים להקליט את המצב בפה במדויק. סורקים אלו בעלי מאפיינים חשובים כגון: עדשה נוגדת אדים, אופציה לבצע זום, אופציה לבצע תמונה בודדת, ועוד. חלק מראשי הסריקה מחוברים למכונת הסריקה ואילו חלק מראשי הסריקה יכולים להתחבר למחשבים קיימים במרפאה. כאשר הרופא מעביר את ראש הסריקה בפה, ניתן לראות את התמונה בזמן אמת על המסך, כמובן שניתן לשמור את המידע. אפשרות הצפייה בסריקה בזמן אמת במסך מאפשרת לרופא לבצע תיקונים והתאמות בהתאם לצורך ולהשיג את המידע המדויק ביותר. 

איך סורק אינטרה אוראלי עובד?

סורקים דנטליים התחילו ב- 1980 ומאז עברו כברת דרך. הסורקים החדשים ביותר מכילים ראש סריקה קטן שמחובר לתוכנה מיוחדת שקולטת את התמונות מראש הסריקה. 

לאחר הסריקה נוצר קובץ, קובץ זה נשלח למעבדה כדי שתיצור את היצירה הנדרשת. במעבדה יש מכונת חריטה או מכונת כרסום או שתיהן. מכונת הכרסום היא בדרך כלל מדויקת יותר. כמו כן ישנה אפשרות של תכנון ויצירת העבודות במרפאה אשר יש בה את הציוד הנדרש והרופא מיומן בכך.

יתרונות למטופלים

רופאי שיניים אשר עברו לסריקות דיגיטליות של חלל הפה של מטופלים, מעניקים מספר יתרונות למטופליהם לעומת לקיחת מטבעים קונבנציונליים. היתרונות הללו כוללים: חיסכון בזמן, ותהליך שהוא הרבה יותר נוח למטופל - כיוון שמשך הזמן שהמטופל נדרש להיות עם פה פתוח הוא קטן יותר, אין לכלוך, אין ריחות לא נעימים ויש פחות סיכוי לעירור של רפלקס ההקאה.

 

יתרונות נוספים כוללים תקשורת טובה יותר בין הרופא למעבדה, או בין מספר רופאים מטפלים.

bottom of page